Terug

Zou homeopathie een oplossing kunnen bieden voor het hoesten van mijn zoontje?

Ilse Stuer

Sinds een 2 tal maanden heeft mijn zoontje (nu 6 maanden) een hoest die maar niet lijkt te verdwijnen.  We zijn al maanden aan het aërosollen, hij heeft al antibiotica genomen en nu zijn we overgeschakeld naar een puf toestel.  Vooral 's nachts slaapt er niemand doordat hij constant moet hoesten.  Hij heeft ook al sinds zijn geboorte last van reflux waarvoor hij de nodige medicatie neemt!

Zou homeopathie ons een oplossing kunnen bieden?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ilse,

Ik ben natuurlijk wat laat met het reageren op uw vraag, ik ben deze site wat uit het oog verloren. Misschien hebt ge toch nog iets aan mijn reactie.

Kinderen reageren heel goed op homeopatische behandelingen, waarschijnlijk omdat ze een sterke vitaliteit bezitten, hun lichaam en ook hun geest is namelijk nog in ontwikkeling, de opbouwende krachten doen nog hun werk en daardoor zijn reacties op geneesmiddelen die stimuleren sneller te merken.
In de zogenaamd allopatische geneeswijze worden ook vaccins toegediend en ziet met dat een immuniteit lang aanhoudt, misschien komt dit wel omdat ze vroeg in de levensloop toegediend werden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik geen studies ken die hierop zouden wijzen.
Wat homeopathie betreft is het wel zo dat al mijn collega’s geneesheer-klassiek-homeopaten eensgezind over goede resultaten bij kinderen spreken.

Wat nu het probleem van uw baby betreft, kan ik uit ervaring zeggen dat dit probleem wel degelijk opgelost kan worden. Misschien moeten er naast een goede uiteenzetting van alle klachten nog enkele technische onderzoekingen gebeuren, mochten deze al niet gebeurd zijn. Ik heb het meermaals meegemaakt dat Zantacr, aërosol en neusdruppels afgeschaft konden worden na toediening van enkele homeopatische middelen.
Ik zou u echter afraden zelf geneesmiddelen uit te proberen omdat bij de keuze van het middel bij een baby toch wel wat klinisch en psychologisch inzicht nodig zijn. Een baby kan nog niet vertellen wat hij voelt, aan zijn gedrag, dat spontaner is dan dat van een volwassene, kan meestal duidelijk zijn geestesgesteldheid bepaald worden. Bij kinderen spelen ook de zogenaamd constitutionele (lichamelijke) facoren een grotere rol.