Terug

Post vaccinaal syndroom

hilde vermaelen

Ik ben op zoek naar een homeopaat in België, liefst omgeving Lier, die op de hoogte is van dit syndroom en me ervoor kan behandelen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Mevrouw,

Het “post-vaccinaal syndroom” is waarschijnlijk een term zoals “chronisch vermoeidheid-syndroom”, een soort etiket dat dienst doet als diagnose.
Er zijn vele reacties mogelijk na vaccinatie.

In het repertorium van Kent, dat de meeste klassieke homeopaten gebruiken, vindt u volgende middelen:
VACCINATION, after : Apis., ars., echi., hep., kali-chl., Maland., Sil., Sulph., Thuj.
Deze middelen kan u misschien eens bestuderen en nagaan of uw klachtenpatroon met één van die middelen overeenstemt, misschien vindt u wel iets dat u herkent.
Sedert Dr. Kent zijn er natuurlijk al middelen aan die lijst toegevoegd die meer met uw ziektepatroon overeen kunnen stemmen.Ik moet hier ook nog aan toevoegen dat na de behandeling met een bepaald middel het ziekteproces zich kan wijzigen en er bijkomende middelen gezocht moeten worden om uw gezondheidstoestand in een bevredigende zin te laten evolueren.
De hele problematiek van het vinden en toedienen van remedies is uitvoerig behandeld door Dr. Hahnemann, grondlegger van de homeopathie, in zijn “Organon van de geneeskunst”. De tekst is misschien wat saai, maar tot op heden onovertroffen in duidelijkheid, en gebaseerd op een levenslange observatie en ervaring met de techniek van de homeopathie.